fredag 17. juli 2009

Washington D.C


Kongressen

Kongressen


The White House forfraThe White House bakfra
Tom midt i parken i D.C. Her spilte de fotball og baseball. I bakgrunnen Washington Monumentet.

National Museum of Natural History - et fantastisk museum.Natur historisk museum: Dinosaurer. Pga størrelsene på disse skapningene var det vanskelig å få noe bra bilde hvor man faktisk fikk med en hel dinosaur på. Her er bare et lite oversiktsbilde.Natur historisk museum: T-Rex.


Natur historisk museum: Dinosurskalle. Ser kanskje liten ut, var enorm!Mere dino..

Flygende dino


Rar dinoFor de som lurte: slik ser et skilpaddeskjelett ut :) unnenfra..
Skvatt du mamma? Hehe..


Skjelettet til en giftslange.


Lincoln Memorial

Utsikt fra Lincoln Memorial mot Washington Monument.Lincoln MemorialLincoln Memorial. Inni der er det en svær statue av Abraham Lincoln. Det hele er i en litt sånn gresk-gud-stil.
Statuen av Abraham Lincoln inne i Lincolc Memorial.
10. - 13. juni var vi i Washington D.C.
Etter en lang flytur fra Las Vegas kunne vi sjekke inn på hotellet vårt i Crystal city - ved grensen til Washington D.C. Det høres kanskje ut som vi var lang unna, men selve D.C. er bare et lite område, slik at vi bodde vel bare 5 km fra det vi alle forbinder med Washington D.C.
Vi hadde nå begynt reisen mot klokken, slik at vi nå bare er 6 timer bak norsk tid. Greit nok det, men overgangen fra Vestkysten til Østkysten ble faktisk hardere enn vi trodde. Det er bare 3 timer forskjell, men jaggu merkes det godt når man skal legge seg om kvelden og slettes ikke får sove fordi kl. bare er 9-10 på kvelden på vestkysten - som vi har vent oss til i et par uker.. Vi var oppe nesten til mårras og sov lenge om mårran... Faktisk var det så ille at den dagen vi skulle reise fra D.C. så sov Therese bare 45. min natta før..herlighet for en herlig dag det ble med kjøring til New York..
Men nok om det, nå er det Washington D.C. som gjelder. Det er ikke så mye å si om byen, annet enn at vi må ta av oss hatten for den. Den er virkelig bygd for å være hovedstad. I tillegg har de lagt alt rundt svære parkområder slik at atmosfæren blir aldeles nydelig, og stillheten nesten som å gå i skogen hjemme. Det som også var fint å se, er at parkene faktisk brukes av byens innbyggere til å bedrive idrett, kulturinnslag mm.. Den er ikke bare for syns skyld for turistene.
Bygningene i byen er fantastisk flotte, utsmykkede og omgitt av flotte hager. Vi kan alltids klage på at amerikanerne alltid skal gjøre ting så svært og pompøst, men jaggu er det flott å se på også da! Vi burde lære noe her, for vi kan ikke skjønne at noen vil bruke tid på å reise å se på slottet vårt i Oslo når de faktisk heller kan ta turen hit.
Vi brukte dagene i Washington til å vandre rundt i parkene og se bygningene og kunstverkene, også besøkte vi National Museum of Natural History og National Space and Air Museum.
Vi anbefaler aboslutt å besøke denne byen!
Helt til sist:
Dagens lekse: Det passer ikke med ekstremt trang dongeribukse når man skal gå mye en hel dag.
Hva nordmenn bør lære av amerikanerne: At det enkleste ikke alltid er det beste. Tenker man litt større, blir også opplevelsene større.
Hva amerikanerne bør lære av nordmenn: At det ikke nødvendig med tre telefoner på ett normalt hotellrom.

1 kommentar:

  1. Han søkki den slangen skremte mæ.. ha ha.. fy flate. Men førr nån flotte bilda. Men no e æ glad at dåkker e på tur heim.. Vi vente på dåkker.. Har førresten kjøpt sydengave tell dåkker..

    mamma

    SvarSlett