tirsdag 7. juli 2009

Eventyret fortsetter

Vi må begynne dette innlegget med svar på det vi avslutta det forrige med: Det kom ikke noe fyrverkeri! Amerikanerne kan IKKE feire nasjonaldagen sin!

Ja, nå nærmer oppholdet vårt i Los Angeles seg slutten, heldigvis. Etter et fantastisk opphold i San Francisco så har det faktisk vært en liten nedtur å komme til Los Angeles - hvor vi har hatt det lengste oppholdet på turen. Men hva kunne vel vi vite da vi planla reisen?
Byen er såpass stor at man nesten mister litt oversikten, og når distansene mellom de ulike bydelene blir så stor, så orker man heller ikke farte så mye imellom. Vi hadde nok greid oss med 3-4 netter her slik at vi hadde fått med oss de viktigste severdighetene: Universal studios og Hollywood. Søndagen var det også avslutning på comic book convesion-en som har vært her i downtown helt siden vi kom, og det har jo vært fantastisk underholdende. Hotellet og gatene har vært fylt av utkledde Comic book fans. Therese kaller det bare "gathering of the nerds".. Og ja, hun tror det rykket litt i nerden i Tom.. eller skal hun si FanTom!!
Men snakk om kostymer, det er virkelig ikke noe tøv når de skal kle seg ut her borte.. å Therese, flirfull som hun er, klarer jo ikke alltid å holde pokerfjeset.. som da hun skulle inn i heisen, og ble møtt av en dud i en robotforkledning som virkelig tok hele heisen.. HAHAHA! Det verste er at de virkelig ser opp til disse figurenen, det er ikke bare for moro.. HAHA!
FanTom hadde nok funnet sine likesinnede der..

Men greit nok, vi har det fortsatt bra på ferie, og i morgen går turen videre.


De siste par dagene har vi bare slappa av, sovet lenge, vært på kino, og slikket sol ved bassengkanten. Therese synes det har vært deilig å bare få ligge litt i sola, Tom likte det også første dagen, men da han i løpet av kvelden ble rødere og rødere på magen.. ja... trenger vi å si mer? Alle kjenner vel til solbrente mannfolk..? På ettermiddagen trasket vi oss en tur på kinoen i kjelleren på hotellet og så My sister's keeper - skuffende film, men regissøren oppnådde nok det han ønsket: At Therese skulle gråte seg gjennom et par timer film. Det er jo nesten pinlig når man nesten ikke klarer å holde hulkene stille nok for seg selv.. Jaja.. Det var vel kanskje værre for Tom som måtte være med på en slik dame-film :)
Som om det ikke var nok at filmen var dårlig.. Filmen begynte rundt middagstider, så vi bestilte oss noe vi trodde var kringler.. Alle går jo å tygger på de i gatene, så nå tenkte vi å prøve det ut.
Mannen i kassa mulet noe om valgene for kringlene, og vi bare nikket. Da vi endelig fikk det vi hadde bestilt, var de varma i mikro, og vi kjente bare duften fra h.. mens vi bar maten med oss. Det ble tatt to tugger av hver kringle.. At det er mulig å lage noe så stygt... å midt inni kringla var det et eller annet varmt fyll som minnet opp grøtfyllet mamma Laila av og til lurer i sine hjemmelagede lefser.. og hele familien føler seg lurt når hun serverer de og vi har forventet det tradisjonenne gode brunostfyllet... jaja... Kringlene ble lagt på gulvet slik at alle andre kunne dele duften fra h.. sammen med oss. Herlig!

Da vi er svært matlei, hadde vi bestemt oss for å spise middag i restauranten på hotellet, i håp om å finne litt mer "ordentlig" mat. Humøret var på topp, Therese stæsja seg litt opp, og vi fikk en fint bord i hjørnet av restauranten. Idag skulle vi virkelig kose oss - kjærester på tur. Bestilte drink, og virkelig gleda oss til maten - biff med en masse saker som vi ikke forsto helt hva betyr.. det er ikke alltid lett å vite hva sakene i menyen er, men vi har stort sett vært heldig.. I dag derimot.. den føtegratinerte/ostegratinerte poteten som de hadde hatt for lenge i varmluftsovene satte liksom smaken på alt.. nesten fjøssmak.. jaja.. man får det jo alltid i seg.. heldigvis hadde ølla slått inn før maten kom, så humøret holdt seg stabilt.. Men denne dagen ble det dessert også.. som et plaster på såret til oss selv.
Biffknivene her borte er forresten imponerende svære - en mellomting mellom en børdkniv og smørrekniven bestemor-Lise bruker til å smørre på lefsa med..

Idag sov vi også lenge.. herlig å slumre..
Etter frokost tok vi på badetøyet og valsa ned til bassenget igjen. Det er så herlig avslappa atmosfære ved bassengene her borte.. bare halvparten av solsengene er i bruk. Det blir ikke sånn trengsel som i syden hvor de har presset så mange solsenger som mulig rundt bassengkanten, og hvis man glemmer seg av og strekker litt på armer og ben så vet man ikke ordet av det før man er innsmurt i naboens svette kropp. Nei, bassenglivet her borte er mye bedre. I tillegg er det rene handduker til alle, og en kelner som står beredt for å hva du enn måtte ønske.. ja, det er jo deilig!
Due to gårdagens grilling av magen til Tom valgte vi idag solsenger med parasoll. Vi la oss nedpå, bestilte øl og drink og nøt livet. Tom i skyggen.. Kelnern kom med det vi hadde bestilt, og Therese gledet seg virkelig til en hærlig, forfriskende, fruktsøt drink. Hun puttet sugerøret i munnen, og tok seg en god slurk... Pjæææææhhh!!! Forfriskende, ja, god, nei.. det var nr før tårene sto i øynene.. tror de hadde mistet vodkaen oppi glasset hennes. Sannelig var det en tung drink å presse nedpå..

I ettermiddag gikk turen nok en gang på kino. Public Enemy sto på menyen.. Johnny Depp spiller jo iden, så Therese klarte å overtale Tom til å bli med.. Atter en gang en drittfilm.. ingen kringler idag!

Det blir nok pakking på oss i kveld, før vi åker videre til Las Vegas i morgen - Tom bak rattet. Therese er litt fornærma fordi hun er for ung til å leie bil her - man må betale ekstra for at hun skal få kjøre!! Hun som elsker å kjøre bil!!


Helt til sist:

Dagens lekse: Amerikansk kringler er ikke god!
Dagens lekse II: Tom må selv passe på å smøre solkrem ofte nok. Therese tar ikke ansvar.

Hva nordmenn bør lære av amerikanerne: at kinobilletter bare skal koste 6,5 dollar per stk.

Hva amerikanerne bør lære av nordmenn: at man skal ikke få tips for alt. Her skal man jo for f.. gi tips bare noen ser på deg.. Ukultur!! (mulig vi er gjerrige)

Hva vi drømmer om: Grov børdskive med smør, kvaiar og melk. Eller grov brødskive med majones, jubelsalami og melk. Eller fiskeboller i kvitsaus og potet, eller bestemor-Lise sine hjemmelagede kjøttkaker i brunsaus med tyttebær, eller bestemor-Lise sin oksesmåsteik i brunsaus med tyttebør og dampet gulrot, eller bestemor Margith sin lauskaus, eller mamma Laila sin kveitsuppe, eller Stein-Erik sine hjemmelagede brød, eller Gørill sin hjemmelagde pizza, eller kokt fisk, eller Pappa Trond sine steikte pølser i kvitsaus - han er fra Husøya, eller.. ja, vi kan holde på i evigheten. Norske mat er virkelig bra for kropp og sjel.

1 kommentar:

  1. Hahaha..flire enda meir..en ting er nå sikkert..dokker lære mykje "over there.."fornøyelige skildringer fra reisende Tom og Therese..god tur videre.Klæm

    SvarSlett