onsdag 24. juni 2009

Miami, FL

Den 23. juni gikk turen videre fra Orlando. I utg. pkt. hadde vi reservet leiebil og skulle kjøre gjennom Florida Keys, og ende opp i Key West. Pga. at vi var litt lei av lange reisetider, så bestemte vi oss for å endre planene og heller dra direkte til Miami, hvor vi har fly til San Fransisco noen dager senere.

Helt smertefri ble heller ikke denne strekningen. Da Tom sjekket leiebilreservasjonen kvelden før vi skulle dra, oppdaget han at bilen var reservert i feil by i Florida. (Husker ikke navnet da vi har fortrengt saken i skrivende stund). Therese Berntsens reisebyrå hadde sviktet :)
Da var det bare å avbestille bilen, og reservere en ny i riktig by. Tom Svendsens reisebyrå overtok :)

Planene de neste to dagene var å kjøre rundt i Florida Keys, og dermed hadde vi ikke bestilt hotell. Siden vi nå endret planene, og trengte hotell for to netter, bestemte vi oss for å prøve ut hotwire.com. Der kjøper man hotellrom på "auksjon". Man får oppgitt antall stjerner, og et par andre spesifikasjoner, samt pris, også velger man hva man er villig til å betale. Hotellnavnet får man oppgitt etter at reservasjonen er betalt. Vi fikk Viceroy Miami - i downtown Miami.

Så, i en liten Hyundai, satte vi kursen sørover. Det var gode veier hele strekningen, to-felts motorvei var laveste standarden vi kom over. Amerikanerne har virkelig oppdaget at korteste strekning fra A til B er en rett linje, men da vi kom inn mot West Palm Beach, Fort Launderdale og Miami var vi veldig glad for GPS-en Tom fikk til jul. Veinettet er så imoperende inne i Miami at vi aldri kunne forestilt oss lignende. I det som ville vært en enkelt kryss i Norge, var det her 4 og 5 etg. med motorveier og avkjøringsramper i alle retninger. WOW! I tillegg tok uværet innpå oss da vi nærmet oss byen. Snakk om uvær! Svensk-regn blir bare yr til sammenligning. Tordenskyene lå lavt, og kom snikende i enorm fart. Trærne lå til sides, løv fløy rundt, og en buskegrein kom rullende inn på motorveien. Regnet var så tungt at vindusviskerne klarte ikke ta unna, vi klarte såvidt å se lysene på bilen foran. Heldigvis letta det litt da vi nærmet oss downtown, og GPS-en guidet oss frem til hotellet. Da vi ankom, klarte vi ikke se noe typisk hotell, så vi tok to u-svinger midt i innkjørselen i den lille bilen før vi oppdaget inngangspartiet. Hehe..

Viceroy Miami er et enormt luksushotell - spa resort, så vi kjørte bilen staselig inn i inngangspartien, og fikk parkere blant eksplusive biler som en porche mm.
Hotellet har i allefall 50 egt. men vi mistenker at det er flere. Hotellrommet er bare helt fantastisk. Kunne godt bodd her resten av ferien. Badet er like stort som oppholdsrommet, vi sover i en 2 m bred himmelseng, og i den ene skyvedørsgarderoben fant vi en egen kjøkkenkrok i topp-topp stand. Det var virkelig gøy å komme på et slikt hotell når vi først skulle prøve ut hotwire. Max rate for en natt på dette rommet er 1000 dollar, vi bor her for 72..

I dag (24. juni) har vi vandra litt i byen, dvs i gatene rundt hotellet her. Vi prøvde oss på litt shopping på macy's, men kom ut derfra uten noen poser idag... Vandra bare rundt og kosa oss i varmen.

I kveld gikk vi på Manny Steak for å spise middag. Har aldri fått servert så mye mat før - og vi bestilte de minste porsjonene som var å få. En stor biff, med en svær tallerken/kumme med potetgull (!?!?!?!?!!!!!!!!!!!!) og en like stor tallerken med fritert løk. Vi forventet noe sånn som råstekte poteter og løkringer som man får på Steakers.. Men husets hjemmelagede fried potatoes var altså hjemmelaget potetgull!! Løken var ikke løkringer, men fritert løk. Det var en interessant sammensetning, og vi kan ikke forestille oss at noen faktisk kan klare å spise opp all maten. Da vi var ferdig kom kelneren med et ENORMT kakestykke som de spanderte på oss. Vi er gansk sikker på at dersom vi hadde klappa dette kakestykket i en kakeform, så ville det bli en hel norsk kake av det! Det var en mektig sjokoladekake med mye sjokolade mousse oppå, med krem, nøtter og smeltet sjokoladesaus til topping. GULP! Etter en teskje var vi kvalm, men måtte presse i oss litt til for å være høflig. Likevel kunne man nesten ikke se på kakestykket at vi hadde spist. GULP!!!!!


IN AMERICA SIZE MATTERS!!!!
Bilde på tur inn til Miami - legg merke til tordenskyene som kom snikende.Hotellrommet

Hotellrommet


Hotellrommet - merk skilleveggen mellom soverommet og badet.Hotellrommet - badet
Hotellrommet - mer bad
Hotellrommet - kjøkkenet som var skjult i skyvedørsgarderoben. se bildet under.
Viceroy Miami


Helt til slutt.
Dagens lekse: Sjekk alternativene på leiebiler på finn.no nøye før reservasjon gjøres. Feil kan oppstå.
Hva nordmenn bør lære av amerikanerne: At korteste vei fra A til B er en rett linje.
Hva amerikanerne bør lære av nordmenn: At det finnes andre kjøkkenverktøy enn frityrgryte.

5 kommentarer:

 1. Sukk!!!! Skjønne du no Therese, koffør æ har prata tildels mye om USA. Det e et ufattelig bra ferieland... derom ingen tvil, what so ever!!

  Førr et fantastisk flott hotell tel en latterlig lav pris!! Alt e mulig i "The land of opportunities"! Æ les ivrig på bloggen dåkkers og takker og bukker førr at dåkker lar mæ få bli med på turen!!

  SvarSlett
 2. Skjnne godt at dåkker ville reise til USA.
  Dette her blir en eventyrferie vi andre bare kan drømme om..

  mamma

  SvarSlett
 3. Konge :D Korr lenge skal dokker være i Miami? vil anbefale dokker å fare å spise på en Argentinsk restaurant som ligg atmed Hard Rock Cafe! The Knife heite den.. har sinnsyyykt god mat der! :D

  SvarSlett
 4. Ka dåkker tengte når dåkker kom med en "liten" hyundai i lamme alle di råe bilan på parkeringa? på et så fint hotell?
  hehehe

  SvarSlett
 5. Dæm tænkte sikkert d samme som eg tænkte (mærk: tænkte!!!) kvær gang eg kjøre hyundaien!:p
  Dåkker har en søkkanes spennanes reise!
  Misunne dåkker verkelig!!! :o)
  Ungan og steinar hælse masse... vi alle har høytlæsning her kvær dag og ungan syns d e like arti å høre!:D
  Klæmma fra søster

  SvarSlett