søndag 21. juni 2009

Disney World - Epcot center

What a day!!

I dag har vi besøkt Disney World - Epcot Center. Disney World her i Orlando består av mange parker, og vi valgte å bare dra til Epcot Center da det skulle passe best for voksne. Vi dro til parken kl. 11.15 og var ikke tilbake før 20.45. Det ble altså en lang dag i varmen, og enda rakk vi ikke over alle attraksjonene i parken. Inntrykkene er mange, og vi har tatt masse bilder, men pga. at det tar så lang tid å laste de opp på siden fra denne pc-en, så har vi bare tatt med et lite utvalg.

Temperaturen i dag har vært rundt 40 grader, sol og enorm luft fuktighet. Man ble kliss våt straks man kom ut i varmen, og krøllene til Therese blir enorme av klimaet her. Da vi kom hjem så hun ut som en blanding mellom en sau og en puddel på det håret som ikke var satt opp i kliper :) I utg. pkt. så anbefalte vær-damene på tv å holde seg i ro idag, men vi fant likevel ut at vi skulle dra til Disney World - og det var mange flere som hadde tenkt samme tanke.
Parken var delt opp i to deler: Future world og World Showcase. Idag har vi egentlig opplevd hele verden på noen få timer: Mexico, Norge, Kina, Tyskland, Italia, USA, Japan, Marokko, Frankrike, Storbritannia og Canada. Hvert land hadde restauranter og "Rider" man kunne være med på.
Vi kan rapportere om at Norge var godt besøkt, og spesielt attraksjonen Malstrøm - en reise med vikingsbåt. Det var to restauranter, et bakeri og souvenir butikker mm. Vi stakk en tur innom bakeriet for vi vurderte å kjøpe noe norsk mat, men da vi kom inn i det trange lokalet klarte Therese å gi uttrykk for den fæle lukten som var der inne, og dermed hadde Tom dratt henne med ut derfra før hun visste ordet av det. Vi håper ikke vi normenn lukter slik som det luktet der inne - en sur blanding av melk og ost. Hisj!
Turen med vikingskipet var faktisk passelig bra, men ble avsluttet med en trasig film fra det moderne Norge. Filmen hadde elementer fra 70., 80., og 90. tallet, og var jævlig dårlig. Det er ikke rart om turistene tror vi er målboere som lever blant isbjørner, utvinner olje, og faktisk har teknologi som på 70-tallet, og klær/hår fra 80- tallet. Stuck in the 80's! Hele filmen var en flau opplevelse.

Ellers så var det så masse å se at vi kunne skrevet en hel bok om det.

Reisen mellom de ulike landene var ganske lang, og lite fartsfylt, og derfor ble vi veldig glad da vi oppdaget future World med moderne attraksjoner. Bla. besøkte vi Kodak sitt Imagine Center og var på 3D kino der. Det er første gang Therese har prøvd dette, så dermed var nok ikke ovverraskelsen stor for Tom over reaksjonene hennes når en svær slange kom ut av skjermen. Therese trodde slangen skulle spise henne! Punktum! Det må bare oppleves.
De beste attraksjonene sto vi over, pga sinnsyk lang kø!

Man kan nok brukes ukesvis i Disney World og alle parkene der, men vi føler oss ganske mettet på parker akkurat nå.
Forøvrig så har vi prøvd ut Yellow Cab idag, og det var en mye hyggeligere opplevelse enn taxien i New York. Vi har altså lært av gårdagens lekse.

Har lastet opp noen bilder fra turen så langt. Klarte ikke å få bildene opp i ønsket rekkefølge, men Pytt Pytt..
Therese ved fontene i Epcot center parken.
En hyllest til mamma (Laila) som vi dumpet borti i Norway.

Stavkirka som var symbolet på Norge i World showcase.
Epcot center


Bilde av "golfballen" fra den andre siden av innsjøen i parken.
En hærlig, nydelig, kald Hawaii Coctail.
Tom koser seg med øl i varmen.
Hageområdet på hotellet vårt - Best Western Lakeside.Helt til slutt.
Dagens lekse: Når man går inn i et norsk bakeri eller en norsk butikk her borte, så forstår faktisk de som jobber der også norsk. Pass på munnen da!
Hva nordmenn bør lære av amerikanerne: Å bygge ut veinett. Veinettet her er så imponerende bra at det ser litt space-a ut. Litt kult lissom :)
Hva amerikanere bør lære av nordmenn: Å prise varene inkludert moms/tax, så får man seg ingen ovveraskelser når man kommer i kassa!


2 kommentarer:

  1. Hehe!! Digge dagens lekse og hva nordmenn kan lære av amerikaneran og motsatt. Hehe!! Veldig bra!!

    Æ e så sjaluuuu på dåkker at dåkker bare ane det ikkje!! Kos dåkker maks videre. Og tusen takk førr at dåkker blogge! Artig å føle med!!

    SvarSlett
  2. Høres storartet ut d her!! E sjikkeli messunneli!! Har hadd høktlæsing t Raymond og Vilde, dæm hælse=)

    Kos dåkker videre;)

    SvarSlett