lørdag 26. juni 2010

Løsnagler og drama i Disney Magic Kingdom

Ja, da var det visst på tide å fylle inn noen nye ord i bloggen vår.

Vi starter med å gratulere Bestefar Bernt og Bestemor Margit med Gullbryllupsdagen de hadde i går. 50 år, det er jammen lenge det :) Grattis til de to turtelduene på Husøya. Glad i dere! :)

Vel, vi starter der vi slapp sist. I 24 og et halvt år har Therese unngått dette med løsnagler, men må jo innrømme at hun har syntes mamma sine hender har sett beautifulle ut når hun har klistra på disse unaturlige hvite naglene. Tirsdag kveld da vi var på supermarkedet for å handle litt mat, dumpet vi plutselig over noen fine løsnagler til både finrer og tær, og ja, de var så billige at Therese fant ut at hvorfor ikke. Ja, hvorfor ikke?
Da vi var vel tilbake på hotellrommet fant Tom frem leken sin, og Therese satte seg ned i sin egen beautisaloon. Prøvde ut, og limte fast. Joda, Therese må innrømme at hun aldri har hatt så fine tær, vil påstå tærne virker betydelig mye lengre enn de i virkeligheten er. Må spesielt trekke frem den fine lilletåa som nå har en nagl på i allefall en halv cm. Det er jo en helt ny verden for tåa, som ellers er nærmest usynlig og naturlig har så liten nagl at den ikke vises. Ja, det er amazing. Men så var det det med stortåa. Det Therese prøver å ikke tenke så veldig på, men ikke klarer å unngå å legge merke til hver gang hun ser på den. Ja, naglen som er limt på stortåa er altså et nr for stor! Det føles tidvis som om hun har en liten tvskjerm der nedpå. Men hva kunne vel Therese vite når det bare var tre str på stortånagler med i pakken, og den minste, i allefall den hun trodde var den minsta, var litt for stor. Jo, da må man bare lime den på likevel. Resten av tånaglene ble fint limt på, i rette str, men da Therese skulle pakke sammen sakene, oppdaga hun et par stortånegler som var enda mindre nederst i pakken. Da ser hun ned på de som er limt på, ja hun ser speilbildet av seg selv i de, og innser at hun de som ligger nederst i pakken hadde vært de perfekte stortåneglene for henne. Dermed var det gjort, hver gang hun ser på tærne, er stortåa den eneste hun ser. Dette er første grunn til at hun har holdt seg unna dette tøvet i alle årene tidligere.
Den andre grunnen kom halvanna døgn senere. Da hadde hun gått en hel dag og lekt jålete dame i byen og var klar for enda en dag som fin dame. Men da vi skulle ut av bilen ved supermarkedet slo denne stortånaglen seg vrang igjen. Som nevnt er den jo litt for stor, og stikker dermed litt lengre frem på tåa enn Therese er vant til, og dermed, vips, så hadde hun skrapt tånaglen borti bildøra på tur ut av bilen. Uhellet var ute, naglen var løs. Da bare det inn på butikken på utkikk etter lim. Hun kunne jo ikke gå rundt en dag med 9 fine tånegler og en, vel, naturlig en. Joda vi fant lim etter å ha saumfart hyllene med kosmetikk. Vel fremme ved bilen igjen var det å lure seg med foten opp i baksetet slik at vi fikk limt på herligheten igjen. Therese stressa og pakningen med limet var vanskelig å åpne; Oi, der løsna tommelnaglen også. Så, med en labb i baksetet, en labb ute på parkeringsplassen og rumpa rett til vers ut fra bakdøra utøvde hun førstehjelp på plastnaglene, mens hun gjentok høyt til seg selv at akkurat dette er grunnen til at vi ikke bruker sånn her tøv.
Tredje grunnen til at vi ikke bruker løsnagler kom samme kveld. Da løsna neglene på hendene såpass at hun fikk av de 9 som ikke hadde fått påfylt lim tidligere på dagen. Vi har ikke klart å oppdrive neglelakkfjerner, så dermed har hun gått i en dag med en nydelig tommelfinger med laaaang fake nagl, og 9 naturlige negler klumpete med lim, og det som skal være hvitt på neglene har sett gjennomsiktig ut pga den unaturlige hvite løsnaglen som ikke ville komme av. Nydelig, amazing! Heldigvis klarte Therese å rive den av på formiddagen idag. Derfor bruker hun ikke løsnagler. Tærne seg fortsatt nydelig lange ut, men vi venter bare på at de også skal begynne å falle av. Ja, så lenge var Therese i naggelparadis.

Jaja, onsdag formiddag dro vi på besøk til Beate med familie som nå var ankommet Orlando. De bor omlag 15 minutter med bil fra oss. Der kosa vi oss lenge ved bassengkanten under parasollen, før vi dro å spiste lunsj/middag. På kvelden dro Tom og Ronny for å fikse leiebil til dem, mens Therese ble med jentene som skulle stæsje seg litt opp før vi dro til Downtown Disney. Maaaan, de to eldste der vet å stæsje seg. Ja, 3-4 hyr var prøvd før de omsider bestemte seg - og der satt Therese med bassenghår fylt med solfaktor slik at det delte seg nydelig selv om håret var dratt bak i en helt nydelig hestehalekul i nakken. Jaja, enkelte ganger må man bare ikke tenke på hvordan man ser ut, bare ha det gøy heller. Så slik dro vi avgårde til Downtown Disney. Det var blitt såpass sent at det var mørkt ute, så i grunnen var det jo veldig fint å se alt der nede. Det er jo pyntet med fine lys å sånn der amerikansk stæsj, men i den klamme varmen og de enorme folkemengdene som var der, så må i allefall Therese si at hun ikke tror hun drar tilbake dit med det første.

Neste dag, vi snakker da om den 24. juni, satte vi, Tom og Therese, kursen for Florida Mall igjen. Vi måtte jo få kjøpt inn denne dressen til bryllupet til Tom. Tom hadde surfa og funnet hvilken butikk han skulle på for å finne seg dress, men da vi kom dit hadde de ikke det vi var ute etter. Heldigvis er jo kjøpesenteret så stort at det var bare å vandre videre. Vi endte opp på Dillards hvor vi fant en fin Ralph Lauren dress, men de hadde ikke vester å selge til, så vi måtte se litt videre. Omtrent 5 butikket bortenfor ramla vi inn på en Italian Moda, for vi fant en veldig fin tuxedo. Summa sumarum så endte det med at vi kjøpte både tuxedoen og dressen før vi dro derfra. Nå er de bare hos tailor for å få de tilsydd før i får hentet de i neste uke. SUKK for en fin mann Therese har!

Etter at Tom hadde tilbrakt flere timer i prøverom (!) gikk turen videre til Disney Magic Kingdom hvor vi traff på Beate med familien igjen. Der vandra vi rundt i flere timer, prøvde flere rides før vi gikk for å spise i prinsesseslottet på kvelden. Vel, vi trodde i allefall vi skulle spise der, men det viste seg at restauranten var utsolgt i flere uke fremover. Vi ble da enige om å si oss ferdig i parken for denne gang. På tur ut fra prinsesseslotten var det dramatikken slo til. Therese be påkjørt av ei dame på sånn der elektrisk rullestol/rullestolsykkel. Først var det bare en dult i baksida av foten, men da dama som satt på denne rulledingsen sikkert skulle prøve å stoppe, må hun har trykket på feil knapp for hun gassa på og kjørte opp etter leggen til Therese. Man skal jo alltid vise hensyn og være vennlige mot funksjonshemmede, men i gjerningsøyeblikken var det nr. for at Therese ikke snudde seg og drefsa kjøretøyet og dama rett til #/%(&#. Så jævli forbanna blir man jo når de ikke stopper enda man har romt AU høyt flere ganger. Heldigvis klarte Therese å berske seg, gå to skritt fra dama og si at alt var ok, før hun rusha videre. Heldigvis ble det bare skrapt av litt hud og blod bak på hælen, enda kjøretøyet var langt opp etter leggen på henne.
Jaja, sånn kan det gå. Magic Kindom var virkelig en fin park, skulle gjerne vært der til parken stengte og fått med oss fyrverkeriet og mer til, men vi var sliten, sulten og det ble så folksomt på kvelden at det var på tide å komme seg derfra.

Så var vi kommet til å i går. I går var en skikkelig schlumm dag. Sov lenge, og fikk besøk av Beate med fam ved bassenget her. Kosa oss mye og bada enda mer. Var ute i flere timer, før vi i 6 tia dusja og dro på outletsenteret alle ihop. Mere shopping. Egentlig første gang på shopping ilag med Tante Beate. Etter et par dager ilag med henne her, og etter turen på senteret i går hvor hun kunne brukt hele kvelden på en butikk med å prøve alt de hadde og ta på alle stoffene og se på alle de fine klærne, er det bare en ting å slå fast: Hun er så lik bestemor Margith at det skal nesten ikke være mulig. Therese kunne skrevet en hel bok med parodi av de to, men vi begrenser oss til å bare se at det like. Meeeeeeget like... veeeeldig like... ja det er veldig morsomt å se.

Jaja, så var vi kommet til idag, som har vært en sabla lat dag. Vi er ikke kommet oss ut av rommet, og vi er nå midt på dagen. Deilig å ta det med ro på ferie! :) Nå skal vi legge videre slagplan.

Så for å oppsummere: Vi har på og like ikke løsnagler, koser oss på ferie, og Beate er lik Signora.

Dagens crazy americans: Vi klarer ikke å styre oss, og må bare se og se og se på de fine leopardbadedraktene, og dongerishortsene på menn som er dratt langt over navlen. We're lovin' it! :)

Så litt bilder:


Tom med leketøyet sitt.


Downtown DisneyDowntown DisneyDowntown DisneyDowntown Disney
Disney Magic KingdomDisney Magic Kingdom

 

Disney Magic Kingdom

 

Disney Magic KingdomDisney Magic Kingdom: Parade
Disney Magic Kingdom: Parade


Disney Magic Kingdom: Captain Jack Sparrow
Disney Magic Kingdom: Huset til Minni Mus
Og helt til slutt, Disney Magic Kindom: En liten stor kar som spiste lunsj sammen med oss.


7 kommentarer:

 1. iPaaaaaaaaaaaaaaad :D:D Har så syyyykt løst på en sån :P blir vel enda ei stund tell den kjæm hit :/
  meeen, ser ut som at dokker har en KONGE ferie i år også :) USA e digg!!

  SvarSlett
 2. Hei igjen
  Æ sei bæære æ e utpessa.
  Ikkje lik ho signora...Kos dåkker tante vibeke

  SvarSlett
 3. Æ flire og flire... Ho mamma sku likt å sett et bilde av de lange lekre teran dine, Therese, og med nagler på... Der går grensa, æ har kun nagla på fingran... hi hi.
  Åsså påkjørt der nede !!! Vær no forsiktig at du ikkje har en rullestol henganes fast i ræva når du kjæm heim.. uten at du merke det.. ha ha
  Kos dåkker vidre. Hæls alle fra oss.
  Klæm fra ho mamma

  SvarSlett
 4. Storkose mæ me bloggen dåkkers!! Høgtlæsing i heimen her;) Kos dåkker videre og hæls tante&co:) Klæm S

  SvarSlett
 5. ÅÅÅ hærregud, æ har hadd fleire latteranfall!!! Stopp i læsinga mens tåran spruta... Høres ut som dåkker har d tåppers, så bra!! Hæls alle æ kjenne!!

  SvarSlett
 6. Som vanlig en hærlig start på dagen med å lese bloggen; haha..du må farsken ikkje skade deg før brølløpe, Therese..og du, du skriv så levende at det føles nesten som eg ser alt du beskriv; og så de lange naglan; moahahahaha..hæls gluntn min: KLÆM fra mamma/sviger

  SvarSlett
 7. Æ flire så høyt at de andre i familien lure på ka som skjer!!! Fantastisk artig!! Falske negla på tærne... det har æ aldri hørt om før... men vet jo at ALT e mulig "over there". Steike kor misunnelig æ e... det høres ut som at dåkker har en super-duper ferie!! Æ glæde mæ sånn tel å se dåkker i kirka!! Med eller uten falske negla...

  SvarSlett