onsdag 23. juni 2010

Hva har Jens Stoltenberg, Suri Cruise og Tom Svendsen til felles?
Sett overkrifta før? For et par uker siden, eller noe sånn, kunne vi lese overskriften Hva har Jens Stoltenberg og Suri Cruise til felles? øverst på nettavisa til VG. Ja, alle fikk nok med seg at Jens Stoltenberg satt askefast i New York og twittra utav bare julingen fra sin nyanskaffede iPad. En mnd sendere kunne VG rapportere at Suri Cruise delte interessen for iPad med statsministeren vår, ja VG fant altså saken så viktig at den fikk plass nesten øverst på nettavisa, og saken sto lenge med feit skrift slik at alle skulle få med seg denne viktige nyheten. Vel, nå kan vi rapportere at Tom, i likehet med både Stoltenberg og Suri, elsker å leke med det nye leketøyet sitt. Etter å ha stått på ventelista i Applestoren her i Orlando i 4dager kom endelig mailen med beskjed om at iPaden vår kommet i butikk og måtte hentes idag. Vi hadde knapt fått skylt med frokosten med litt appelsinjuice før vi satt i bilen på tur til Florida Mall for å kjøpe oss ny leke:)

Vel, det var begynnelsen på dagen idag, men det er jo noen dager siden sist vi blogga så vi får begynne tilbake på den dagen. Da snakker vi om den 20. juni, søndag. Ja, det er på søndager vi kjenner at vi virkelig er glad for vi bor i Norge, for her borte har alle butikker åpent, ja alt er åpent på søndager også. Og da er det ikke snakk om bare 10-14 liksom, det er 10 - 10. Vi kjenner vi synes litt synd på de som må jobbe på disse dagene, men likevel benytter vi oss av åpningstidene og shopper som gale sent en søndags kveld. Denne søndagen dro vi på outlet senteret her i Orlando, ca 20. minutter med bil fra hotellet vårt. Som vanlig er senteret stort og flott. I utg. pkt var vi ikke helt i shoppemodus, men vi måtte jo komme oss i gang med søkenen etter bryllupsdressen til Tom. Vel, den perfekte dressen fant vi ikke, men vi fant mye annet. Første butikken vi falt for var adidas factory store. Kom ut derfra med 3 t-skjorter til Tom, hver sitt par nye sko, strandveske, og maaange ankelsokker, til og med Tom kjøpte seg ankelsokker til sine nye sko - han har i en årrekke antydet at det var femi med mannfolk som brukte ankelsokker. Vel, han har nå spist sine egne ord. Hihihi.. Dermed var vi definitivt innstilt på mer shopping. Vi tussla videre, og ramlet inn på en butikk som het Dressbarn, hvor de hadde syyyykt mange fine klær til damer. Therese falt pladask for alt de hadde. Tom tok bare med seg iphonen hennes med sodukoen ut og satte seg på en benk og ventet. Og ventet. Og ventet. Og ventet. Til slutt måtte han gå inn å opplyse om at det nå var 45 minutter siden hun gikk inn i butikken. Jaja, hvem vil vel forlate en butikk hvor de får oss kortvokste med syltalabber til å føle oss som longlegged gæls? Etter enda 20 minutter forlot vi butikken med to store vesker fylt med 4 nye selskapskjoler, ny jakke, ny håndveske og nye finsko. Skal man være fin så skal man være fin, og det var jo så sykt billig at det var nesten ikke merkbart på pengpungen. Må tilbake dit ja!! Vel, plutselig var det blitt mørkt ute, og vi vendte oss fnistrende hjemover. Ja, man fniser når man har gjort et så stort påfyll i på garderoben. Man fniser masse. Begge toen.

I går våknet vi, som alle andre dager, til sol og fint vær. Nå var det dags for kroppsgrilling igjen. På med marinaden, bikini/shorts, og av gårde med oss til poolen. Vi fikk heldigvis plass ved voksen bassenget, med behagelige solsenger, og en nydelig stillhet. Snakk om varme! Det var øyeblikk da Therese lurte på om noen hadde montert tappekrane i nakken hennes, så heavvy rant fra av henne. Luftfuktigheta gjør det jo ikke bedre. Men da gjør det seg med en dukkert i det svale, rolige bassenget. Som vanlig var hun å finne mer under bassengkanten enn over. Ikke rart egentlig når det er "stoler" i bassenget som man kan sitte og sole seg på. Så behagelig, så deilig! Ja, det skjedde til og med at Tom duppa utti et par ganger. Da klokka nærmet seg 15.00 var det nok sol for vår skandinaviske hud. Vi brukte en liten halvtime på å legge slagplanen for resten av dagen, og da var det bare på med lørvene og i bilen med oss. Vi var klar for Disney Animal Kingdom. Jepp, vi har vært på jungelvandring, en snartur innom Asia, og en lengre safari over Afrikas sletter. Been there, done that. Skal prøve å få med noen bilde fra ferden.


Ja, så var vi kommet til idag. Dagen idag begynte med innledningen på dette innlegget. Da vi kom tilbake fra Florida Mall stoppa vi innom supermarkedet for å handle inn mer vann, og det var da vi oppdaga det som beviser at amerikanerne er noen steg foran oss på et par fronter (merk likevel: ikke matfronten): Det var på tide å bunkre mer solkrem, og vi fant et stort utvalg av diverse faktorer fra spf 30 til spf 100!, og kjøpte en spray med 30. Da vi kom hjem og skulle prøve den ut oppdaga vi det unike med denne sprayen: Man trenger ikke smøre den ut, og man rekker selv å spraye hele kroppen alene! Ja, ryggen også! Snakk om fantastisk oppfinnelse!! JIPPI! Videre fortsatte dagen med solings, eller egentlig mer svømmings. Therese elsker å ligge å duppe uti vannet som en kvalross som prøver seg på synkronsvømming. Kan det bli flottere? :)
Rundt kl. 15. pakka vi sammen og smatt inn på hotellet igjen. Det kom noen forferdelig mørke skyer sigende. I 17. tida var det sol igjen, men da var det blitt så sent på dagen at vi orket ikke hive på oss badestasen igjen.
Tidligere idag fikk vi sms fra tante Beate om at de var ankommet Detroit, og ventet på at flyet videre til Orlando skulle gå derfra nå i ettermiddag. De kommer altså, tante, onkel, Vilde og Vera, også hit til Orlando for å feriere. Vi skal ikke bo på samme hotell, men de skal vel også holde til her i området - Disney Celebration Area.


Vel, da var vi kommet frem til skrivende stund, Tom sitter i stolen og leker med den nye leken vår, og Therese sitter her og skriver og skriver og skriver. Og nå skal hun finne frem litt bilder å dele med våre lesere.Så for å oppsummere: Shopping, soling, kvalross som øver på synkronsvømming. Oppvisning i poolen her 5. juli kl. 15.00. Kom å se! :) Og la oss ikke glemme at vi har mye til felles med Stoltenberg og Suri Cruise.


Dagens crazy americans: 20 slicer med turkey-skiver i en club sandwich. Og potetgull til. Kan det bli verre?


Så var det bildene:Innkjørselen til Disney. Veinettet selv i Disney World er enormt.

Bildet snakker vel for seg selv vil vi tro.


Visdomstreet eller hva det nå var de kalte det. Inni stammen var det 3D kino om bugs. Therese hater 3D kino, og gjemmer seg i armen til Tom helt til det er ferdig. Men ja, det er jo jævlig kult.


Asia: Ser dere apa på bildet? Nei, ikke vi heller..


Asia: Men der var den...


Asia: Komodo Varan (usikker på om det er sånn det skrives, men sånn lyder det i nøtta til Therese), verdens største drage. Ekstremt giftig.


Asia: Dudududududududu batman!!!


Asia: Tiger.Afrika: Flodhest. Det var visst ganske unikt at den var oppe av vannet.Afrika: Flodhest i vannet.


Afrika: Cettle og Giraff.Afrika: Elefant.


Afrika: ja, hva er dette for noen luringer?Afrika: Vår nye kompis.Afrika: Næmmen, er det Bambi? Tro hva han drakk i går?Afrika: Dyr.


Afrika: Neshorn.


Afrika: Simba.


Asia: Mount Everest.

4 kommentarer:

 1. Fantastisk! Fantastisk! Fantastisk!! Æ elske å læse bloggen dåkkers, d e så utruli arti førr du skriv så gått. Lattern ligg heile tia å bekke mellom "ska æ flire høgt? og no klare æ ikje å la være å flire høgt". Flott at dåkker kose dåkker! Vente spent på nye innlegg;)
  Klæm fra Sandra

  SvarSlett
 2. Hei
  Gu kor artig. Har endelig fått til å gå inn på bloggen deres. Therese du har valgt feilt yrke, æ bare sir forfattter....
  Skal lese hver dag her..hils kjente . og husk vist du ser Bruce springsteen så gi han en kjøss fra mæ
  Klem fra tante vibeke

  SvarSlett
 3. Haha...både Erik og eg har flirt godt i dag..skjønne at turtelduen e i sett rette element; kos dokker videre. og skriv masse, masse..men, han Erik savne bilde av leketøyet til storebror :-) Klæm fra mamsen og lillegutt

  SvarSlett
 4. Æ prøve igjen.. Slit med å få lagt til nåkka på kommentarn..
  Æ bære flire når æ læs her. Gud korr æ kose mæ. Føle æ e i Orlando, og dermed har æ spart masse penga på å sette heime å følge med her enn å reise over there..
  Nyt livet der borte, for her e vi forfrossen og søkkvåt.
  Gler mæ tell neste blogg..
  Klæm fra ho mamma...

  SvarSlett