søndag 20. juni 2010

Vel fremme i Orlando

Min damer og herrer, velkommen ombord på denne flighten TBTS som tar oss til Orlando, Kissimmee og Championsgate. Før avgang ber vi deg feste setebeltet, rette opp stolryggen og slå opp bordet foran deg. Vi ber deg vennligst følge med på sikkerhetsprosedyrene: Setebeltet festes, strammes, og åpnes slik. Skulle trykket i kabinen falle vil du trenge oksygen - åpn nærmeste vindu. Ved overoppheting vil du trenge nedkjøling - Under hvert sete finnes en livvest. Trekk vesten over hodet, fest snoren rundt livet, trekk i de røde stroppene og vesten blåses opp - hopp i badekaret. Alt elektronisk utsyr må være avslått under avgang og landing. Bloggen kan til enhver tid lukkes ved å trykke på krysset øverst i høyre hjørne. Da takker kaptein Tom og Therese for oppmerksomheten og ønsker deg en behagelig reise. Flytiden er beregnet å vare til 7. juli .2010. Været i Orlando er skiftende godt med sol, regn, varme, skyer og thunderstorms. Ready for take-off.

Reisa har vært lang, Tromsø- Oslo-London- New York-Orlando-Chamionsgate, med en liten overnatting på 5 små timer i New York før ferden gikk videre. Turen over dammen gikk heldigvis greit, takket være kontinuerlig tilgang på øl slik at kropp og sjel ble avslappa nok til å dubbe av et par timer. Deilig! :)
Etter å ha sittet 6 og en halv itme i jumbojeten var det verre å komme i flyet som skulle ta oss videre til Orlando. Therese mener det føltes som om de hadde stappa en saueflokk inn i sardinboks og sendt opp i lufta.. Vel, flyet var nok egentlig like stort som de vanlig sas- og Norwegianflyene i Norge er, men når man var blitt vant til den enorme jumboen så var det ikke til å unngå å merke forskjell. Det var faktisk øyeblikk da Therese trodde hun hang utfor flyet.. men men, hun klamra seg fast i stolen og kom seg trygt ned på bakken igjen.

Da vi landa i Orlando var været fint, Sol og varmt og klamt, men da vi satt i shutteln på tur til Championsgate møtte vi på lokale byger, og da vi kom frem til hotellet slo været helt om. Himmelen åpnet seg. Det er jo faktisk litt morsomt å få oppleve slikt vær, og man må jo regne med at det kan komme siden det er tornadoseson her borte. Men gud som det regner.. Therese kan ikke komme på en overdrivelse stor nok til å beskrive været, det må bare oppleves. Det kommer så plutselig, vår herre slå på kranen og hårfønern samtidig og innimellom mister han hårfønern ned i badekaret og vips så lyner og tordner det. Fascinerende uten tvil.

Det var for så vidt heilt greit at været slo om denne dagen. Vi var trøtte og slitne etter den lange reisa, og mmåtte plukke opp leiebilen samme dag.. Vi har leid bil under hele oppholdet for å komme oss omkring, og avstandene her er så store at taxilivet blir dyrere enn å ha bil tilgjengelig til en hver tid. Det er jo utrulig deilig, og lettvindt å kunne kjøre hvor man vil akkurat når det passer oss. Leiebilen var jo helt grei den, vi fikk en Lacrosse. Ja Therese har heller aldri hørt om dette merket, men sånn er det jo her borte.. de har biler og modeller som vi ikke har hjemme i Norge. Så, altså en Lacrosse, god å kjøre, hvit, fin inni og jævlig kul uttanpå. Har funnet et lite bilde på nett av den:


Første dagen brukte  vi stort sett til å kjøre rundt i byen. Var innom Florida Mall en snartur, fikk i oss en matbit og kjørte omtrentlig videre igjen med en gang. Dvs at Florida Mall er så sykt stort at det tok 30 minutter å gå fra ene siden til andre siden og tilbake til ene siden igjen. Men vi kom oss altså inn og ut derfra så raskt som mulig. Da vi nærmet oss hotellet vårt igjen, oppdaget vi heldigvis at det var et litt mindre kjøpesenter bare en liten halvkilometer fra hotellet vårt. Der fant vi også et supert supermarked hvor de selger vanlig mat. Vi var omtrentlig overlykkelig over å finne det.

I går våknet vi i 8 tida, uthvilt og klar for en ny dag. Sola skinte og vi spiste frokost før vi fylte kroppene med solkrem og vandra i til bassenget. O'herlige sol og varme.. det var dette vi kom hit for å gjøre. Therese synes jo det er enda bedre at det faktisk er så varmt at Tom også må bade innimella. Therese elsker å bade, og enda mer elsker hun å gjøre det ilag med Tom.

Vi holdt ut 3 timer på solsenga før vi bestemte oss for å heller gå ut å finne oss lunsj. Vel, det var på med mere solfaktor, og så la vi på vei. Området her er veldig rolig, fint beplantet, og ved gang og sykkelstien er det tett skog med sump bak de fine buskene. Da vi var bare noen 100 meter fra kjøpesenteret fikk Therese et av sine livs opplevelser. Ja, det var en drøm som gikk i oppfyllelse, en ting på lista over ting hun skal gjøre før hun dør: Vi møtte på en SLANGE i det fri!!!!!!!!!!!! For et kick!!!! En SLAAAAANGEEE! Det var nr før hun ikke begynte å hoppe og danse på veien, så gøy var det. For et kick!!! En SLAAAANGE!!!
Egentlig vil man jo fortelle at vi møtte en diger pytonslange som kom etter oss og neste spiste oss, men vi må nok heller fortelle at vi møtte på en liten svart sak som kom over gang og sykkelstien. Den var sikkert ikke mer enn en liten halvmeter, men tok en liten pause i gresset ved veien slik at vi fikk sett på den før den ålte seg inn i skogen. Såååå jæææævli kuuuult!!! Therese følte seg et lite øyeblokk som den nye Snake-catchern på Discovery Channel.  Selvfølgelig har man ikke med seg fotoapparatet når man får slike store øyeblikk. Man uansett, det går neppe i glemmeboka med det samme.

I dag har vi ikke gjort så veldig mye, annet et den generelle livsnytinga vi er innstillt på. Men om opplevelsen med slangen ved kjøpesenteret i går var stor, så fikk Therese en enda større opplevelse idag. Vi møtte nemlig slange nr 2 ved bilen vår utenfor hotellet. Det var en svart tynn sak, omtrentlig en meter lang, og den ble angrepet av en forholdsvis liten fugl. Therese klarte ikke styre seg av begeistring idag: la på sprang rundt bilen mens hun ropte til Tom at hun så en slange, ble stående å nærmest hoppe ved siden av bilen mens hun så på angrepet og snakka alt for høyt. Ja, da det hele var over så nok de fleste på parkeringsplassen på henne og forsto nok ikke at det dreide seg om en slange. Therese er nå den selvutnevnte slangecatchern på Discovery channel. Uten tvil. På rett sted til rett tid.. uten kamera yet again. Vil heretter har kamera med hvor enn vi drar.

Så for å oppsummere: Vi møtte slange nr 1 på tur igår, og slange nr 2 ved bilen idag. HURRA!!!!

Dagens crazy americans: De klipper gresser så syyyykt kort og rett ved gang og sykkerstien at det er ikke antydning til at et eneste gressstrå rekker inn på veien. It's crazy.

Skal prøve å slenge inn noen bilder her på slutten.


Oppkjørselen til hotellet, sjekk den rett gresskanten ved gang og sykkelstien.


Hotellet vi bor på: Omni resort at Champions gate.


Vi får varm kaffe/kakao og brus levert på rommet hver morgen. Deilig, rolig start på dagen.

Det er ikke med sukkerbiter til kaffen/kakaoen her, her får man mini marshmallows. Tom lagde kakaoen til Therese første dag og fylte koppen med marshmallows. Therese kjenner at hun ikke vet helt hvordan marshmallows skrives.Regnværet første dagen.


Det er veldig vanskelig å få tatt bilde av lyn, men i går klarte vi det med vårt nye kamera.

Her er samme lynet som på bildet ovenfor.

2 kommentarer:

 1. Fantastisk fantastisk fantastisk!!!!! Men slanga... da hadde æ svimt av, og ikkje av fryd!! Nesten så æ må si at det va deilig å lese bloggen dåkkers igjen!! Du skriv utrulig godt.. og artig, Therese! Humre førr mæ sjøl gjennom hele historien! Kos dåkker masse videre, og æ e.. som alltid når æ høre om USA, sjalu!!

  SvarSlett
 2. Æ prøve på nytt.. E ikkje nåkka datageni, så æ har oppretta nu googlekonto førr å kunne kommemtere her.
  Kose mæ med bloggen dåkkers.. Flire meir enn når æ læs Pondus, og det sei litt..
  Gler mæ tell neste innslag..
  kos dåkker..

  SvarSlett