mandag 2. juli 2012

På tur til verdensrommet - og tilbake igjen

Oi, som tiden flyver når man har ferie. Egentlig er det jo ikke mange dagene siden vi kom hit, men dagene har allerede begynt å flyte litt sammen - som seg hør og bør når man er på ferie. Vi får prøve å plukke opp tråden litt fra forrige innlegg.

Etter å ha slikka sol på torsdag, bestemte vi oss for å komme oss ut av huset fredag og gjøre noe vi ikke har gjort før. Dermed gikk turen til Cape Canaveral og Kennedy Space Center.
Cape Canaveral ligger på atlanterhavskysten, ca halvanna times kjøring fra huset vårt. Therese var sjåfør og turen gikk fint. Vi tilbrakte nesten hele dagen på Kennedy Space Center - det er der NASA holder til, og de brukte å skyte opp romferger herfra mm. Vi har alle sett innslag herfra på film - siste vi så det var i MIB III nå før vi reiste på ferie.
Her så vi raketter, og dro på en rundtur på området til NASA for å se hvor de har oppskytinger fra. Kl halv seks på morgenen før vi dro hadde de en oppskytnng, men vi visste ikke om den, slik at vi fikk den ikke med oss. En 3D kino tok oss med på en 45 minutters ferd ut i verdensrommet - til ISS ogen reise langt ut i det fjerne med romteleskopet Hubble. En opplevelse.

Slenger inn noen bilder fra turen.

 Inngangen på Kennedy Space Center
Raketter som de har utviklet opp gjennom årene.

 Jada, vi var faktisk åsså her.

 Fleire raketta Hele området er sabla stort, og fra et utsiktspunkt vi var på kunne man bare skimte de store installasjonene. Området til NASA ligger i et naturreservat, slik at her kunne man treffe på mange flotter fugler og et mangfold av dyr. Vi håpa jo på å få se en krokodille, men så heldig var vi ikke. Vi så skilpadder i det fri.


Dette er verdens største en-etasjes bygning. Det er plass til tre Empire State Buildings inni denne. Det er her de tar inn romferger og raketter for å klargjøre de. 
Bygget ser ganske lite ut på bildet, men se i forhold til bilene som står parkert utenfor. 
Her er kontrollrommet de brukte under de første turene til månen. 


Understellet på raketten de brukte på første vellykka tur til månen.
 På bildet under har jeg prøvd å få frem hvor sabla lang den er... den går helt til enden av bygninga.Den største AHA-en til Therese på denne turen, var at de bruker å feste romferger oppå et Boing 747 for å fly de fra plass til plass - alt ettersom hvor det er bruk for dem. Therese har jo vært litt redd for å fly med 747 fordi hun har ment de er så store at hun ikke skjønner at de kan holde seg i lufta. Regner med at det er slutt på det nå som hun har sett at de brukes til å frakte romferger. SYKT!

På et eller anna vis fikk Tom overtalt Therese til å kjøre hjem igjen etter denne turen, og da la vi veien innom en Wal Mart. Vi hadde aldri før vært på et slikt supermaked, så vi tenkte at det måtte vi jo få kryssa av lista vår. Wal Mart er litt sånn som OBS Hypermaked bare i mye større skala. Vel, been there, done that.. Men det betyr dog ikke at vi kom hjem derfra med tomme handlevesker. Neida. Bla kjøpte vi oss flytestoler til å ha i bassenget. Det følte vi vi mangla Vi glemte selvsagt å kjøpe pumpe, men det fiksa vi oss i går. Og la oss bare få det sagt, det var litt av et syn da Tom sto som en dampmaskin og pumpa opp disse på gulvet med ei lita handpumpe. Han lot seg overraske over hvor mye luft som skulle inn i de jævlene for å få de oppbåst. Det ble reine treningsøkta for han
Lørdagen tilbrakte vi ved bassengkanten igjen, mens i dag la vi ut på shoppingtur til outletsenteret her i området. Var vel fremme der kl. 12 på formiddagen, og avtalte at vi skulle kjøre hjem kl 14 for at Tom skulle rekke EM-finalen. Vel.. lettere sagt enn gjort.. vips så hadde Therese gått seg fast inne på et prøverom, og vi kom oss ikke derfra før kl halv 3. Uuuups... Det ble ikke sagt så mye i bilen på tur hjem. Mistenker at Supermann ikke var så veldig forelska i Lois Lane et lite øyeblikk der. Men Tom fikk jo med seg det meste av kampen, og Therese velger å tro at han nå har glemt at hun gikk seg fast der inne. Han gleder seg sikkert til å være med på neste tur på shopping :)

Som seg hør og bør på en søndag, serverte Therese kjøttkaker i brunsaus med potet og gulrøtter til middag, og nå sitter vi ute å koser oss med Vin og jordbær i varmen mens mørket senker seg ute.


1 kommentar:

  1. æ e så gla du skriv t oss korsn dåkker har d!! fortsætt me d!!! arti!!

    SvarSlett